Witlofsorteerder

De Willofsorteerder is een apparaat dat uit een aantal (8, 16,  24....) stronkjes witlof een verpakking samenstelt met een zo klein mogelijk overgewicht. De stronkjes worden opgelegd en hierna berekent de sorteerer de beste combinatie, laat de stronkjes op een band afzakken, waarna deze weggetransporteerd worden. Hierna kan de groep stronkjes in een zakje/doosje/kistje.. gedaan worden. 

 

Een aantal bijkomende voordelen zijn dat:

  • Er op arbeid 50% bespaard kan worden
  • Het overgewicht drastisch omlaag gebracht wordt
  • Het blad afval aanzienlijk verminderd wordt

Hier volgt een korte uitleg hoe deze besparingen verwezenlijkt worden:

  1. Arbeidsbesparing: Bij testen in de praktijk is gebleken dat eenzelfde productie met 4 mensen gerealiseerd kon worden in plaats van 8. Dit is mogelijk doordat de mensen niet meer hoeven na te denken welke krop het beste past en deze meerdere malen te wisselen. Er ontstaan ook geen "dode" momenten meer, waarbij de "mens" even niet meer weet wat hij moet doen.
  2. Overgewicht vermindering: Doordat de sorteerder precies meet en rekent hoeft er niet meer geprobeerd te worden welke krop het beste is. Deze tijd wordt dus aanzienlijk verminderd en ook nauwkeuriger gemaakt. De sorteerder kiest altijd de juitse combinatie.
  3. Blad afval vermindering: Het is een bekend verschijnsel dat wanneer een krop dicht in de buurt van het eind gewicht komt er een of meerdere goede kwaliteit bladeren afgesneden worden. Daar de sorteerder de combinatie automatisch berekend met alle bladeren nog aan de krop, worden deze niet meer verwijderd. Alleen in het geval dat de kwaliteit van de buitenste bladeren slecht is, worden er dan nog bladeren verwijderd.

Legal Terms and Conditions    |    Copyright © 2003-2006 (RTS Project B.V.) All rights reserved.