Kleinverpakken


Een kleinverpak systeem registreert automatisch wegingen gedaan door mensen. Het idee achter dit systeem is het controleren van personen op afgewogen verpakkingen. Wordt er teveel in de verpakkingen gedaan of juist te weinig? Deze vragen kunnen met dit systeem objectief beantwoord worden. Het systeem kan onder andere gebruikt worden voor het afwegen van: tomaten, witlof, champignons, groenten, fruit etc.

(Voor een eigen winstberekening, klik hier.

Het kleinverpak systeem is in een aantal situaties zeer interessant:

  • Wanneer alle wegingen geregistreerd moet worden
  • Wanneer men een bepaald standaard gewicht betaald krijgt en elk overgewicht voor eigen rekening komt

Door de gegevens te analyseren, met behulp van software, kunnen mensen bijgestuurd worden om nauwkeuriger af te wegen. Dit verdient aan twee kanten geld terug:

  1. Overgewichtvermindering: door het teveel aan overgewicht te reduceren, wordt per kilo product geld terug verdient
  2. Ondergewicht voorkomen: door niet meer het risico een afnemer ondergewicht te leveren, voorkomt men afgekeurde partijen

Hiernaast een afbeelding van tien weegunits gekoppeld aan een centrale computer. Kleinverpakkingen van 500 gram worden hier afgewogen. Alle belangrijke informatie wordt geregistreerd.

Voor de kleinverpakking heeft RTS Project een speciaal afweegsysteem ontwikkeld. Alle wegers voorzien van een seriŽle interface kunnen in het systeem worden opgenomen. Deze zijn verbonden met kleine ingave computers. Hierop geeft de medewerker zijn nummer in en wordt de begintijd opgeslagen, de productcode wordt ingegeven en de computer zend alle belangrijke weeginformatie terug zoals: naam productcode, tarra, ondergewicht, bovengewicht. De ingave computer is voorzien van een pieper die een pieptoon laat horen wanneer het doelgewicht buiten de tolerantie is. Heeft men het juiste gewicht, dan zal men bij het afnemen geen pieptoon horen en worden de weeggegevens automatisch naar de PC verstuurd. Deze weeggegevens bestaan uit: medewerker, gewogen gewicht, tijd, datum, productcode etc.
Elk moment van de dag, kan men op het computerscherm de productie per persoon, totale productie, prestatie enz. aflezen. Met gebruik van het softwareprogramma WeighSpy kunnen andere belangrijke gegevens, zoals kg/uur, etc worden opgevraagd. 

OPTIONEEL: D.m.v. lampjes kan aangegeven worden hoeveel eenheden er bijgelegd moeten worden, of het actuele gewicht onder / goed / bovengewicht is. 

 

Legal Terms and Conditions    |    Copyright © 2003 (RTS Project B.V.) All rights reserved.